Як облаштувати вітальню кімнату — цікаві статті від інтернет-магазину Фешемебельний
RU
Каталог товарів
Працюємо: Пн-Пт 9:00 – 18:00
Сб - 10:00-17:00 (Кол-центр)
29 січня 2020

Як облаштувати вітальню кімнату

Говорячи про те, як облаштувати вітальню, необхідно враховувати безліч нюансів: починаючи від стилістики інтер'єру, закінчуючи розмірами та іншими параметрами приміщення. Залежно від цього підбираються меблі, освітлювальні прилади, аксесуари і потрібне кольорове рішення, адже простір має вийти не тільки красивим, але й функціональним, зручним для повсякденного користування.

Як облаштувати маленьку вітальню: 5 лайфхаків від досвідчених дизайнерів

Невелике приміщення, яке виконує таке значне функціональне навантаження, як вітальня, потребує грамотного зонування і продуманого розташування предметів інтер'єру. Фахівці розробляють грандіозну кількість підходів, які сприяють тому, щоб навіть крихітний за розмірами зал перетворити в практичне і комфортне місце для відпочинку і прийому гостей. І сьогодні ви познайомитеся з п'ятьма секретами правильного розташування об'єктів, які використовуються на практиці провідними майстрами дизайнерського мистецтва.

Щоб забезпечити достатню систему зберігання, спробуйте підібрати шафу або відкриті полиці з місткою нішею для розташування дивану. Таким чином, ви змістите акцент на одну зі стін, зберігши центр кімнати вільним або залишивши місце для кавового столику.

Якщо в кімнаті є вікно, перетворіть його підвіконня в робочу зону з бібліотекою або заповніть його м'якими подушками, забезпечивши ще одне місце для сидіння.


У невеликій прохідній вітальні всі предмети можна розташувати у двох протилежних стін, створивши кілька зон. Наприклад, в одній ви поставите кутовий диван і крісло, щоб зустрічати гостей, а в іншій – стіл і кілька стільців, щоб у вас була власна їдальня.

Крім того, дизайнери при оформленні маленьких віталень часто використовують ніші в стінах і вбудовані шафи. Завдяки цьому можна заховати все зайве, при цьому у вас буде достатньо місця для зберігання речей.

Ще одна хороша ідея при вирішенні питання, як облаштувати вітальню з мінімальною площею – це використання балкону. Він легко може стати частиною житлової площі, адже на нього можна «перенести» зони зберігання, підготувати на ньому особистий кабінет або зимовий сад, щоб сам зал став менш перевантаженим і вільним.



Як оформити простору вітальню, щоб вона вийшла затишною і стильною?

Щоб кімната, яка має значну площу, не перетворилася в бальний зал і мала тепле невимушене оформлення, також знадобиться докласти певних зусиль. Облаштовувати вітальню найкраще з визначення стилю, який вам до душі. Яким би він не був, спробуйте зробити акцент саме на затишку або романтичній атмосфері, адже вони добре згладжують деяку незграбність приміщення і наповнюють його світлом.

А ось вибір колірної гами в цьому випадку практично не обмежений. Адже навіть темні відтінки, які, як правило, «з'їдають» обсяг, в цьому випадку можуть зіграти вам на руку. Також як і досить масивні меблі або великий декор. Заповнюючи собою простір, вони зможуть стати відмінним фоном для більш вишуканих, витончених деталей, які допоможуть зробити простір гармонійним і яскравим.

Як облаштувати вітальню кімнату: фото-ідеї найнесподіваніших проектів

Переглянувши фото варіантів, як облаштувати маленьку вітальню або просторе приміщення, ви знайдете чимало виграшних дизайнів інтер'єру. Але побачивши наступні кілька проектів, ви точно не залишитеся байдужі і, можливо, скористаєтеся ними при обладнанні своєї квартири або будинку.

1. Вітальня в скандинавському стилі. Велика кількість натуральних матеріалів і природних відтінків – це те, що потрібно для отримання благородного стриманого простору. Приємні сірі, зелені та блакитні відтінки, пара яскравих акцентів, і ви зможете насолоджуватися інтер'єром, який має в своєму розпорядженні все для дружнього спілкування і релаксу.


2. Еклектична вітальня. Змішування стилів дає можливість об'єднати нові меблі з предметами старовини, пластикові та скляні аксесуари з аристократичною ліпниною, тому він стане ідеальним рішенням, якщо ви побажаєте зберегти речі, які передавалися з покоління в покоління і при цьому оновити інтер'єр.


3. Монохромна вітальня. Використання декількох відтінків одного кольору дозволяє візуально розширити простір і зробити його цілісним. А ось яким він буде – залежить виключно від ваших побажань.


Якою б порадою ви не скористалися, одною з представлених вище або знайденою в інших джерелах, пам'ятайте про головне: ваша вітальня повинна радувати і надихати вас, бути відображенням вашого настрою і почуття смаку. Сміливо експериментуйте зі стилями, звертайте увагу на нестандартні моделі і аксесуари, і тоді ви володітимете інтер'єром, який буде отримувати захоплені компліменти і дарувати виключно чудовий настрій.



Оплата: готівкова, картою і безготівкова з ПДВ
Гарантія повернення і обміну товару
Примірка меблів в своєму інтер'єрі
Свій виставковий салон меблів
Каталог товарів
Кухонні стільці Стільці для КаБаРе Барні стільці Напівбарні стільці Комп'ютерні стільці Офісні стільці Садові стільці Табурети
Всі стільці
Комп'ютерні крісла М'які крісла Обідні крісла Офісні крісла Геймерські крісла Крісла для майстра Барні крісла Садові крісла Крісла-гойдалки
Всі крісла
Кухонні столи Журнальні столи Письмові столи Комп'ютерні столи Геймерські столи Парти дитячі Столи-Трансформери Туалетні столики Консольні столи Столи для кафе Столи для вулиці
Всі столи
Для Кабаре Для кухонних столів Для робочих столів Для конференц столів Опори-колони Опори-колони подвійні Опори-ніжки Опори літерами П та О Опори каркасного типу Опори барні високі
Всі опори для столів
Прямокутні Круглі Квадратні Овальні
Всі стільниці для столів
Прямі дивани Кутові дивани Модульні дивани Маленькі дивани Дивани в передпокій Дивани реклайнери
Всі дивани
Двоспальні Полуторні Односпальні Дитячі Двоярусні Ліжка-горища
Всі ліжка
Матраци для ліжок Дитячі матраци Матраци для диванів
Всі матраци
Наматрацники Подушки Ковдри
Всі товари для сну
Дивани М'які крісла Диванчики, банкетки Пуфи Крісла барні
Всі м'які меблі
Шафи Вітрини Шафи у передпокій
Комоди Тумби Тумби під ТБ
Навісні Підлогові Відкриті Закриті
Всі полиці та етажерки
Навісні Підлогові
Всі дзеркала
Меблі для кухні Меблі для офісу Меблі для кафе Меблі для передпокою Меблі для вітальні Меблі для спальні Меблі для віулиці