Якої висоти повинен бути барний стіл?
RU
Каталог товарів
Працюємо: Пн-Пт 9:00 – 18:00
Сб - 10:00-17:00 (Кол-центр)
20 вересня 2022

Якої висоти повинен бути барний стіл?

Як замовити зручну стійку для бару?

Установка в будинку або квартирі барного столу вважається одним з найбільш неоднозначних і спірних інтер'єрних прийомів.Багато людей критикують таке рішення, називаючи барні стійки незручними і непрактичними.Але якщо розміри, висота і розташування стільниці в приміщенні продумані правильно, барна меблі стане відмінним, багатофункціональним рішенням для багатьох сімей.За допомогою високого столу можна перетворити інтер'єр, зонувати гостьову і обідні зони, а також розвантажити житловий простір.

При покупці і проектуванні барного столу найбільше уваги варто приділити висоті стільниці.Якщо стійка вийде вузької або займе трохи більше місця, ніж планувалося, сім'я зможе нею користуватися.Але якщо стільниця знаходиться від статі занадто високо, простий перекус за барною столом перетвориться на справжнє випробування.Занадто низька стійка також марна, оскільки вона втратить всю красу дизайну і перетвориться в незрозумілий, незручний стіл.Фахівці в магазині "Фешемебельний" розкажуть вам, якої висоти має бути барний стіл і як вибрати оптимальну модель.Також на сайті ви зможете замовити сучасну барну меблі, яка буде актуальна ще багато років.

Визначаємося з розміром

Висота барной меблів багато в чому залежить від площі приміщення, в якому вона буде використовуватися.На відстань стільниці від підлоги впливає і тип меблів:

  • барний стіл, який виступає в якості обідньої поверхні, повинен бути заввишки 86 см. Це відстань вважається мінімально допустимим для барної стільниці;
  • висота окремо стоїть барної стійки зазвичай становить від 100 до 130 см. Це рішення підійде для великих віталень і просторих кухонь;
  • різнорівневий стіл може використовуватися як зонується перегородка або стійка-острів.З одного боку відстань стільниці від підлоги не перевищує 85-90 см, а з іншого - становить 100-120 см.

Найбільш комфортними у використанні вважаються барні столи, висота яких не перевищує 115-120 см. За такою поверхнею зручно сидіти більшості людей, до неї легко підібрати стільці, при цьому стільниця виглядає сучасно і незвично.По можливості намагайтеся не розташовувати барну стійку на висоті менше 86 см від підлоги.Для малогабаритних квартир це може бути єдиним оптимальним рішенням, але в приміщеннях побільше така стійка буде виглядати як звичайний обідній стіл.Якщо у вас невелика кухня, спробуйте розмістити високу стійку уздовж стіни.Ви не тільки заощадите місце, але і збережете красу меблів для барів.

Як розрахувати відстань стільниці від підлоги?

На параметри стільниці впливають не тільки її призначення і розташування щодо кухні або кімнати, а й люди, які будуть нею користуватися.Тому не забудьте врахувати наступні рекомендації:

  • високим людям зростом від 180 см зручніше сидіти за стійкою, висота якої становить 130 см. Для людей ростом 155-160 см висота стільниці не повинна перевищувати 110 см. При зростанні людини близько 170 см оптимальна відстань стійки від статі буде дорівнювати 120 см;
  • якщо у вашому будинку живуть діти або люди похилого віку, їм буде незручно користуватися високими стільцями і столами.В такому випадку обмежте висоту стійки на рівні 86 см;
  • найбільш багатофункціональною буде стільниця з висотою від підлоги 86-96 см. Її можна використовувати і в якості обробної поверхні, і як місце для прийому їжі.

Якщо ви все ще сумніваєтеся в оптимальній висоті стільниці, пошукайте моделі з регульованими ніжками.На ринку представлені окремо стоять невеликі барні столи, які можна зібрати з декількох елементів і відрегулювати їх висоту на свій розсуд.Або замовте на сайті магазина "Фешенебельний" сподобався по дизайну стіл і підберіть до нього стільці з механізмом зміни висоти сидінь.


Оплата: готівкова, картою і безготівкова з ПДВ
Гарантія повернення і обміну товару
Примірка меблів в своєму інтер'єрі
Свій виставковий салон меблів